sk1

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ, Διδάκτωρ ΕΜΠ, MBA International 
Ανώτατο στέλεχος πολυεθνικού παρόχου τηλεπικοινωνιών και συνιδρυτής StartUp στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των μεγάλων δεδομένων.

 

Προσωπική ιστοσελίδα

Facebook-Celosia-OrangeLinkedIn-Celosia-OrangeTwitterBird-Celosia-OrangeMail-Celosia-Orange

  Όχι άλλες επιτροπές «ευρείας διακομματικής αποδοχής»

  Τις είδαμε στο 4-2-1 (4 ΝΔ, 2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΔΗΜΑΡ σε κάθε 7 τοποθετήσεις).

  Χρειαζόμαστε δημόσια τηλεόραση, όμως επιτέλους να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τα κόμματα. Να οριστεί τώρα ένα ευρύ ανοιχτό εκλεκτορικό σώμα στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες των γραμμάτων, των τεχνών και της ενημέρωσης με διακεκριμένες διεθνείς βραβεύσεις, το οποίο να συνεδριάσει και να σχηματίσει κατάλογο με 30 ονόματα για τον Πρόεδρο και το νέο ΔΣ της ΕΡΤ. Η βουλή να έχει μόνο δικαίωμα άσκησης μομφής επί της πρότασής τους. Αν τα κόμματα της βουλής, με φανερή ψηφοφορία, δεν συμφωνούν με τον 1ο π.χ. στον κατάλογο να ψηφίσουν αρνητικά και να περάσει ο επόμενος επιλαχών, αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη για ενδεχόμενη απόρριψη προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας.

  Επίσης η βουλή με ισχυρή πλειοψηφία να καθορίζει τους σκοπούς και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Τέρμα πλέον το δήθεν ανταποδοτικό τέλος. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ πρέπει να τιμολογεί μόνο το ρεύμα, τελεία και παύλα. Να καθοριστεί ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΡΤ και να χρηματοδοτείται απευθείας από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης. Παράλληλα να πάψει κάθε εμπορική/διαφημιστική δραστηριότητα της ΕΡΤ. Μόνο χορηγίες να γίνονται δεκτές, όχι διαφημιστικά σποτ ή ένθεση προϊόντων κλπ.

  Όταν ο σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης είναι η Ελληνική παιδεία, η κουλτούρα και η ποιοτική, σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση, και χρηματοδοτείται από τους πολίτες για αυτό (μέσω ετήσιου κονδυλίου και δωρεάν παραχωρημένων υποδομών), είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να διεκδικεί αμιγώς εμπορικές δραστηριότητες (διαφήμιση) αλλά και τα δικαιώματα για παραγωγές και πανάκριβες αθλητικές εκδηλώσεις.

  Αυτά να ψηφίσει τώρα η βουλή και βέβαια άμεσα να ανοίξει τώρα τους πομπούς η κυβέρνηση που εντελώς ανόητα, άγαρμπα και καταστρατηγώντας αρχές του συντάγματος έκλεισε. Ποιο εθνικό συμφέρον εξυπηρετεί η ύπαρξη των αστυνομικών δυνάμενων που εμποδίζουν την λειτουργία των πομπών του Υμηττού; Αυτός είναι ο μέγιστος αστικός κίνδυνος κι όχι όλα όσα συμβαίνουν στις γειτονιές;

  Κλείνοντας θέλω να διατυπώσω κι ένα παράπονο: πολύ εντυπωσιακή ήταν η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ που είδαμε την Παρασκευή 14/6/13 το βράδυ, όμως πού ήταν κρυμμένη τόσο καιρό; Γιατί εμφανιζόταν σπάνια; Αυτή η ορχήστρα δεν θα έπρεπε να είναι εξαγώγιμο προϊόν; Δεν θα έπρεπε να δίνει παραστάσεις ανά την Ελλάδα και τον κόσμο; Δεν θα έπρεπε να τη βλέπουμε στην TV συχνότατα; Έπρεπε ο Σαμαράς με τον Κεδίκογλου να κατεβάσουν τους πομπούς για να τη δούμε;

  (Ο τίτλος και η πρώτες προτάσεις διατυπώνονται με αφορμή το σχέδιο μερικής αναδίπλωσης του κου Σαμαρά εδώ)

  Πρώτη δημοσίευση: athensvoice.gr

  © 2022 serafimkotrotsos.gr. Designed By ideas4sites.gr

  Please publish modules in offcanvas position.